ski binding controle te velde wintersport nieuw buinen stadskanaal


Veilig Skiën, met goed gecontroleerde ski-bindingen.


Voor u op wintersportvakantie gaat zorgt u ervoor dat uw ski’s goed geprepareerd zijn, de staalkanten geslepen en het belag in orde en op de juiste manier van wax voorzien. U zorgt er dus voor dat uw vakantie niet verpest kan worden doordat u zich niet goed voorbereid heeft. Zo moet u er ook alles aan gedaan hebben om te voorkomen dat er tijdens het skiën iets fout kan gaan. Sporten heeft natuurlijk altijd een risico maar zorg wel dat het risico zo klein mogelijk is. U kent de piste regels, U komt in een zo goed mogelijke conditie en met een goed vakantie humeur de piste op. En... u heeft uw bindingen laten controleren.

Nu hoor ik sommigen van u denken:” is dat laatste, die bindingen controleren, nu wel nodig? Ik heb vorig jaar maar vijf dagen geskied. Ze zullen nu toch nog wel goed staan.” Nee, dit is niet zo. U dient uw bindingen, voor uw veiligheid en die van andere skiërs ieder jaar te laten controleren. Gaat u langer dan 2 weken of meerdere keren per jaar skiën laat ze dan tussendoor ook nog eens nakijken. Wij zullen u uitleggen waarom dit zo belangrijk is.

Een skibinding is eigenlijk een raar ding, aan de ene kant moet hij er voor zorgen dat u op uw ski’s blijft staan en een goed contact met de sneeuw heeft. Aan de andere kant moet hij er voor zorgen dat uw skischoenen op uw ski’s kunnen bewegen om uw lichaam niet teveel te belasten, èn... de binding moet op tijd opengaan bij een calamiteit. U moet dus kracht en beweging over kunnen brengen op de ski, maar de krachten en bewegingen van de ski moeten zo min mogelijk op ú worden overgebracht. Zo zal uw lichaam minder snel vermoeid raken en bij een calamiteit is de kans om een blessure op te lopen zo klein mogelijk.

Tijdens het skiën bewegen en trillen uw ski’s voortdurend en de skibinding zorgt ervoor dat uw schoenen in de binding kunnen bewegen, van links naar rechts en in verticale richting. Dit noemen wij de elasticiteit van de binding. Het bewegen van uw schoen in de binding gebeurt duizenden keren per afdaling, uw binding is dus continue aan het werk. Als u uitrekent hoe vaak uw bindingen bewegen tijdens uw vakantie dan komt u op getallen die amper met zes cijfers uit te drukken zijn. Dit voortdurend bewegen van uw binding zorgt ervoor dat deze ontregeld worden en er slijtage optreed. Controle van de binding is daarom noodzakelijk.
Tijdens een controlebeurt van uw binding wordt niet alleen gekeken of ze op tijd open gaan maar ook of de schoen op de juiste manier in de binding kan bewegen, goed gecentreerd wordt en of de binding nog goed vast zit op de ski. Om een goede controle uit te kunnen voeren hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Uw gewicht en lichaamslengte , uw leeftijd en uw ski-ervaring (om u in een risicoklasse te kunnen indelen) En natuurlijk kunnen wij niet zonder uw skischoenen en ski’s.

Uw schoenen moeten op de juiste manier in de binding passen en uw bindingen moeten op de juiste plaats op de ski staan. Dit maakt dat uw ski’s, bindingen en schoenen bij elkaar horen en eigenlijk een geheel vormen. Om een goede controle uit te voeren mag dus geen van deze onderdelen ontbreken. Tenslotte, laat uw bindingen dus minstens een keer per jaar controleren en vraag ons om een schriftelijk controle bewijs, de afstelbon.

Dit is een geprinte bon afkomstig van een vaak zeer geavanceerde computergestuurde machine waarmee de metingen worden verricht. (Wij laten onze machine jaarlijks ijken) Op deze bon staan uw gegevens, de gegevens van uw wintersportwinkel èn de controle gegevens van de skibinding. Nu is uw voorbereiding pas echt afgerond en kunt u er zeker van zijn dat de kans op blessures zo minimaal mogelijk is.

Te Velde Wintersport wenst u een veilige ski-vakantie toe.

Kamperen

Schaatsen slijpen

Schaatsen slijpen

 

Easy Gliders €  13,50
Kunstschaatsen € 15,00
Noren ronding + slijpen + polijsten € 16,50
IJshockey schaatsen € 15,00

Ski-snowboard Onderhoud

 

Ski kleinebeurt €  34,99
Ski grotebeurt € 44,99
Skibinding controle € 24,99
   
Snowboard kleinebeurt € 44.99
Snowboard grotebeurt € 59.99

 

Panelen voor veranda's

Wij maken panelen op maat.
Bekijk hier enkele voorbeelden

Tent panelen op maat