Filter artikelen op:

Merk
Prijs
Personen
Materiaal
Luifel
Reset

Opblaasbare tent

Een opblaasbare tent is een alternatief voor een normale tent met stokken. U zet de tent eenvoudig op door hem op te pompen met lucht. Dit kan zowel met een handpomp als met een elektrische pomp. Opblaastenten worden ook wel oppomptent of luchttent genoemd en worden steeds populairder. Kies dus uw nieuwe opblaasbare tent in onze webshop.

Resultaten 16 - 30 van 34

4 persoons tent, katoen-polyester

€ 1.559,99

4 persoons tent, katoen-polyester; PACKADGE DEAL! Gratis ...

€ 1.655,00
€ 1.199,00

6 persoons tent, polyester

€ 1.639,99
€ 1.149,99

4 persoons tent, polyester; PACKADGE DEAL! Gratis grondzeil ...

€ 1.324,99
€ 1.135,00

3 persoons, katoen polyester.

€ 1.249,99

6 persoons tent, polyester

€ 1.225,00

5 persoons tent, polyester

€ 1.494,99
€ 999,99

4 persoons, katoen-polyester PACKADGE DEAL! Gratis ...

€ 1.255,00
€ 999,00

6 persoons, polyester PACKADGE DEAL! Gratis grondzeil en ...

€ 1.255,00
€ 999,00

3 persoons tent, katoen-polyester; PACKADGE DEAL! Gratis ...

€ 1.465,00
€ 999,00

3 persoons tent, polyester; PACKADGE DEAL! Gratis grondzeil ...

€ 1.099,99
€ 935,00

6 persoons, polyester PACKADGE DEAL! Gratis grondzeil en ...

€ 1.069,00
€ 899,00

4 persoons tent, polyester

€ 999,00

4 persoons, katoen-polyester PACKADGE DEAL! Gratis ...

€ 949,00
€ 799,00

6 persoons tent, polyester

€ 1.064,99
€ 699,99

Opblaasbare tent kopen: waar moet u op letten?

Wanneer u een nieuwe opblaasbare tent gaat kopen zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Denkt u over deze zaken van tevoren goed na, dan bezorgt u zich daarmee optimaal kampeerplezier.

Grootte en capaciteit

Een van de belangrijkste punten die u zou moeten overwegen is de capaciteit. Een te grote tent zorgt voor onnodig veel gewicht en inbeslagname van (bagage)ruimte. Bepaal van tevoren daarom of u bijvoorbeeld een 4 persoons of 6 persoons opblaasbare tent wilt.

Materiaal

Het materiaal bepaalt voor een groot gedeelte de duurzaamheid en levensduur van de tent. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen uit verschillende materialen, zoals katoen, polyester of een mix van beide.

Opblaasmechanisme

De meeste mensen nemen een oppomptent voor het gemak. Zorg dus dat u vóór uw aankoop het opblaasmechanisme controleert op gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit.

Opzetinstructies

Hetzelfde geldt voor het opzetten: wanneer u een opblaastent koopt, zal opzetgemak waarschijnlijk één van de redenen zijn. Controleer bijvoorbeeld of de tent voorzien is van een duidelijke opzetinstructie.

Gewicht

Ook het gewicht kan voor u een mogelijke afweging zijn om een opblaastent te kiezen. Vergelijk het gewicht van uw oude tent met de nieuwe oppompbare tent om de juiste keuze te maken.

Extra functies

Een laatste punt van overweging zijn de extra opties van de tent. Heeft de tent bijvoorbeeld horren? Heeft de tent voldoende opbergvakken voor uw spullen?

Bij elke oppomptent die u bij ons koopt, krijgt u vanzelfsprekend garantie. Omdat we bovendien uitsluitend hoogwaardige kwaliteitstenten verkopen, hoeft u dus niet in te zitten over de levensduur en de bruikbaarheid van de tent in de toekomst. Heeft u uw tent al jaren gebruikt en is hij defect? Ook dan staan we voor u klaar met onze reparatieservice voor tenten .

De voordelen van een opblaastent

De voordelen van een opblaasbare tent ten opzichte van een normale tent met stokken zijn te vatten in drie onderwerpen: snelheid, flexibiliteit en gewicht.

Oppomptenten zijn razendsnel opgezet: geen gedoe met stokken, waarvan er altijd eentje kwijt is. Deze tent kunt u plat neerleggen op de grond, om hem vervolgens op te blazen met één druk op de knop van de elektrische pomp. Eenmaal opgezet profiteert u van de flexibiliteit van de luchtbuizen. Anders dan stokken die soms breken bij harde wind (of al toen ze nog in de opbergtas zaten), veert deze tent mee. Ze zijn dus veel meer ‘hufterproof’.

Bovenop deze voordelen komt nog het voordeel dat de tent over het algemeen lichter is, daar het meeste gewicht vaak in de stokken zit. Dit scheelt, wanneer u de tent mee moet nemen over lange afstanden.

Heeft een opblaastent ook nadelen?

Nadelen van een opblaastent zouden we het niet willen noemen, maar er zijn wel een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden omdat ze anders zijn dan bij een reguliere tent.

Omdat het om luchtgevulde kamers gaat, dient u voorzichtig te zijn met scherpe voorwerpen. Controleer daarom ook altijd de plek waar u de tent plaatst zorgvuldig. Zorg dat er geen glas of andere scherpe voorwerpen liggen die lekkage kunnen veroorzaken.

Mocht er toch een lek ontstaan dan is reparatie noodzakelijk, terwijl dit bij een tent met stokken niet altijd direct hoeft te gebeuren als het om een klein defect gaat.

Verder liggen de aanschafkosten van een opblaastent vaak iets hoger dan een reguliere tent. U zult zelf de afweging moeten maken of u dit wilt investeren voor de voordelen die u ervoor terugkrijgt.

Voor hoeveel personen is de oppomptent?

Een opblaastent is net als gewone tenten in verschillende maten verkrijgbaar. Binnen ons assortiment vindt u bijvoorbeeld 4 persoons opblaastenten, maar ook voor 6 en 8 persoons luchttenten kunt u bij ons terecht.

Hoe zet u een oppomptent op?

Een opblaasbare tent opzetten is makkelijk. Anders dan normale tenten die vaak met meerdere personen opgezet moeten worden om de stokken op de juiste plek te houden, kunt u een luchttent eenvoudig alleen opzetten door de volgende stappen te volgen:

  1. Kies een geschikte plek, waar de grond vlak en vrij is van scherpe voorwerpen.
  2. Haal de tent uit de opbergtas en vouw hem uit.
  3. Sluit de opblaasslang aan.
  4. Laat de pomp het werk doen, maar let er op dat de buizen niet te hard worden opgepompt waardoor ze kunnen barsten.
  5. Bevestig de scheerlijnen, zodat de tent op zijn plek blijft staan.

De tent is vervolgens klaar voor gebruik en voor uw vakantie!

Een opblaasbare tent kopen bij Te Velde

Heeft u de keuze al gemaakt voor een oppomptent? Kom dan gerust naar onze showroom om uw nieuwe tent in het echt te bekijken en te ervaren. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u deze gerust stellen aan één van onze medewerkers die u graag helpen.

Liever online kopen? Dat kan ook, want in onze webshop kunt u uw nieuwe opblaasbare tent direct bestellen!

Filter artikelen op:

Merk
Prijs
Personen
Materiaal
Luifel
Reset

Kamperen

VERZENDKOSTEN: € 7,99
GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN € 150,-

(bij verzending via Pakketdienst tot 10 kg)*

Levertijd: 2-4 werkdagen

*) Voor grotere pakketverzendingen en bijzondere (buitenland) bestemmingen kunnen afwijkende tarieven en levertermijnen gelden. Deze staan vermeld bij de artikelen.

Kijk hier voor de ruilen-retourneren procedure

Waar is ons bedrijf gevestigd?
Drentse Poort 7

Nieuw Buinen (Stadskanaal)
+31 (0) 599-613946
info@tevelde.nl

Tenten Reparaties

Scheuren repareren, ritsen of pezen vervangen, stormband bevestigen, enz.
Géén probleem voor Te Velde!
Download hier onze prijslijst tentenreparaties.

Tent laten repareren?

Panelen voor veranda's

Wij maken panelen op maat.
Bekijk hier enkele voorbeelden

Tent panelen op maat