Filter artikelen op:

Merk
Prijs
Geslacht
Geschikt voor
Categorie
Reset
Waarom een skibril

Een skibril (goggle) beschermt je ogen tegen zon en ultraviolette straling. Door weerkaatsing van de zonnestralen in de sneeuw komen zonnestralen fel aan. De uv-straling kan je ogen beschadigen en sneeuwblindheid veroorzaken. Daarnaast beschermt hij je ogen tegen kou, ijs(deeltjes) en sneeuw. En dus, welke bril moet je kiezen als je gaat skiën in de sneeuw?

Resultaten 1 - 15 van 38

Lens: Vermillon gun categorie 2, brildragers

€ 79,99

categorie 2

€ 89,99
€ 79,99

2 lensgroottes leverbaar, categorie 1

€ 49,99
€ 39,99
Pagina 1 van 3

Lenzen
Het belangrijkste onderdeel van de skibril is de lens. Er zijn skibrillen verkrijgbaar met verschillende kleuren lenzen die geschikt zijn voor specifieke lichtomstandigheden. Volgens de CE-normen zijn er vier categorieën lenzen:

- Gele/ gouden lens: deze lenzen filteren blauw licht weg. Hierdoor worden schaduwplekken benadrukt. Ze zijn geschikt in alle omstandigheden, maar het meest geschikt voor omstandigheden met matig of weinig licht.
- Oranje/ rode lens: deze lenzen nemen 20 tot 56 procent van het zonlicht op en zijn geschikt voor zwak licht.
- Rose/ amberkleurige lens: deze lenzen nemen 57 tot 81 procent van het zonlicht op en zijn geschikt voor gemiddeld zonlicht.
- Bruine/ zwarte lens: glazen van een skibril zijn meestal donker, deze zijn erg geschikt bij extreem veel licht en dus op zonnige dagen.

Op een bewolkte dag of in de sneeuw kun je dus het beste gebruik maken van een skibril met een lichte lens (gele/ gouden lens). Deze filteren weinig licht weg, dus met deze kleur lens zie je ook op een donkere/ sneeuwachtige dag nog goed. Op een zonnige dag kies je dan uiteraard voor een bril met een donkere les (eventueel zonnebril).

Skibrillen en condensvorming
Als er één ding vervelend is als je op de piste staat is het wel condensvorming op de lens. Oftewel, je ziet niets. Wil je dit voorkomen, kies dan voor een skibril die beschikt over extra systemen om het beslaan van de lens te voorkomen. Deze skibrillen beschikken vaak over een waterafstotende coating en ventialtie-openingen, waardoor luchtcirculatie ontstaat en de kans op het beslaan van de bril wordt beperkt. Daarnaast beschikken de skibrillen tegenwoordig meestal over meerdere lenzen wat ook de kans op condensatie beperkt. De temperatuursverschillen tussen binnen- en buitenzijde worden namelijk kleiner door een laag isolerende lucht tussen de lenzen. Daarnaast nog een tip, als je bril beslaat, ga dan niet wrijven in de bril. Daardoor tast je de coating op je lens aan. Laat hem opdrogen of maak hem droog met een speciaal doekje (zit meestal bij de bril als je hem koopt).

Tips
Het is belangrijk om altijd een skibril te dragen die aan de CE-norm voldoet. Je kunt het beste kiezen voor een bril met een hoge beschermingscategorie (2-3). Daarnaast is een goede pasvorm uiteraard ook zeer belangrijk, hij moet niet verschuiven als je aan het skiën of snowboarden bent. Let ook op je blikveld, het is belangrijk dat je rondom genoeg zicht hebt, zodat je ziet wat er om je heen gebeurd. Tot slot is het handig dat je skibril, wanneer je een hem draagt, past bij je helm.


Filter artikelen op:

Merk
Prijs
Geslacht
Geschikt voor
Categorie
Reset

VERZENDKOSTEN: € 7,99
GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN € 150,-

(bij verzending via Pakketdienst tot 10 kg)*

Levertijd: 2-4 werkdagen

*) Voor grotere pakketverzendingen en bijzondere (buitenland) bestemmingen kunnen afwijkende tarieven en levertermijnen gelden. Deze staan vermeld bij de artikelen.

Kijk hier voor de ruilen-retourneren procedure

Waar is ons bedrijf gevestigd?
Drentse Poort 7

Nieuw Buinen (Stadskanaal)
+31 (0) 599-613946
info@tevelde.nl

Ski-snowboard Onderhoud

 

Ski kleinebeurt €  34,99
Ski grotebeurt € 44,99
Skibinding controle € 24,99
   
Snowboard kleinebeurt € 44.99
Snowboard grotebeurt € 59.99

 

Panelen voor veranda's

Wij maken panelen op maat.
Bekijk hier enkele voorbeelden

Tent panelen op maat