√ Te Velde !
Van harte welkom in onze winkel in Nieuw Buinen (Stadskanaal).

Salomon dames snowboard Lotus

salomon-dames-snowboard-lotus
salomon-dames-snowboard-lotus

Salomon dames snowboard Lotus

€ 299,99
€ 199,99
Lengtes Snowboards
Beschrijving Salomon dames snowboard Lotus

De Lotus is een echt polyvalent snowboard dankzij de Twin Tip shape, maar het zijn de flex en medium torsie die er het uitgelezen board voor op de piste van maken. Bij sprongen bij lage snelheid voel je de pop niet echt, het gaat dus beter als je een hogere snelhied hebt. Voor landingen is het echter voldoende stijf om je naar voren te brengen als je iets te veel naar achteren hangt, terwijl een board met te slappe spatel je daarentegen naar achteren doen kantelen.

Directional Twin shape: Het is de combinatie van een Twin Tip shape om in de twee richtingen te glijden en een directionele flex voor meer kracht bij hoge snelheid. Gecombineerd met de Setback van 10 mm is dit wat de Lotus zo polyvalent maakt voor gebruik op de Piste / off Piste / Freestyle.

Een platte camber, zoals de Super Flat Profil van Salomon, biedt het juiste compromis tussen een klassieke camber (maximale grip) en een omgekeerde camber (wendbaarheid en maximaal rotatiegemak).

Medium en polyvalente flex. De flex ( stijfheid van het board tussen de voor- en achterkant) bedraagt ongeveer 3/5, wat medium en polyvalent is. Het zorgt voor een gezond gedrag in bochten, maar ook voor tolerantie voor fouten van de zijkanten.

Medium en polyvalente torsie De torsie (stijfheid van het board in torsie tussen de voeten) bedraagt ongeveer 3/5, wat redelijk stijf is voor een goede vastheid in de bocht, rebound als je uit de bocht komt en nervositeit bij de kant-kantoverdracht. Dit biedt aan de Lotus het juiste gedrag op de piste.

Setback 10 mm. Setback, dat is wanneer de steunpunten van het board op de sneeuw niet symmetrisch zijn ten opzichte van het midden van het board, maar naar achteren verschoven. De bindingen zijn dan eveneens met dezelfde afstand naar achteren verschoven. Setback wordt uitgedrukt in mm. 10 mm setback => klassieke verplaatsing naar achteren van directionele boards. Dit biedt beter positiebehoud in de bocht, maar ook draagvermogen tijdens free-riden, want je hangt naar achteren => voorkant board naar boven.

Technische informatie Breedte vooraan 290 mm / Midden 249 mm / Achteraan 290 mm (Grootte 156 cm)

Radius m
Effectief mes 7,8 mm
Aantal inserts: 8 + 8 (3 posities mogelijk door bindingen / 40 mm tussen elk)
Aanbevolen stance: 530 mm

Geëxtrudeerde zool / glijvermogen. Belag: Geëxtrudeerd belag, voor een langere levensduur. Moet regelmatig worden onderhouden: idealiter, waxen na 3 tochten, maar minimum 1x per winter, eerder aan het einde van het seizoen om de zool te beschermen en de wax in de diepte te laten dringen tijdens de zomer.

Snowboard wordt geleverd incl. binding

Welke maat kiezen voor mijn Lotus ? Voor freestyle gebruik kun je in het algemeen een redelijk kort board gebruiken: -20 tot -25 cm. _ Een kleiner board vergemakkelijkt rotaties en figuren. Als je een groter board neemt, heb je meer stabiliteit bij hoge snelheid en bij het landen. Het wordt ook aangeraden voor kleine mensen die veel wegen. De Lotus, voor een gebruik vooral op de piste, kies het als een all-mountain board: -15 tot -20 cm.

Lengte Snowboard: Gegevens gebruiker
146 cm 50-65 kg / schoenmaat 22,5 – 26,5

Tip: Met een snowboard-opbergtas bescherm je de snowboard ideaal, en gaat transport makkelijk en veilig.

VERZENDKOSTEN: € 5,99
GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN € 125,-

(bij verzending via Pakketdienst tot 10 kg)*

Levertijd: 2-4 werkdagen

*) Voor grotere pakketverzendingen en bijzondere (buitenland) bestemmingen kunnen afwijkende tarieven en levertermijnen gelden. Deze staan vermeld bij de artikelen.

Kijk hier voor de ruilen-retourneren procedure

Waar is ons bedrijf gevestigd?
Drentse Poort 7

Nieuw Buinen (Stadskanaal)
+31 (0) 599-613946
info@tevelde.nl