√ Te Velde !
Van harte welkom in onze winkel in Nieuw Buinen (Stadskanaal).

MenM Iceskate Wiperboard Vrouwen

menm-icesskate-wiperboard-salomon-vitane-carbon-dames-klap-schaats5
salomon-langlauf-schoen-vitane-carbon4
menm-iceskate-wiperboard7
menm-iceskate-wiperboard-154
menm-iceskate-wiperboard-25

MenM Iceskate Wiperboard Vrouwen

€ 708,99
Maten Schaatsen
Lengtes Schaatsen
Beschrijving MenM Iceskate Wiperboard Vrouwen

De Wiperboard is het topmodel van de MenM Iceskate serie.

MenM-iceskate komt met spectaculaire verbetering van de ‘langlaufschaats'

Met de Wiperboard brengt MenM-iceskate een schaats op de markt die uniek genoemd mag worden! De schaats wijkt op alle fronten af van alle andere langlaufschaatsen die er op dit moment op de markt zijn. Het opvallende design dat doet denken aan een ruitenwisser valt onmiddellijk in het oog. Na de testrondes op de Weissensee en op de kunstijsbaan mag geconcludeerd worden dat het nieuwe klapsysteem daadwerkelijk de voordelen biedt die men ervan verwachtte.

Elastiek verleden tijd
Toen jaren terug de langlaufschaats zijn intrede deed hadden al deze schaatsen een enkel-assige binding met een rubber blokje dat ervoor zorgde dat de schaats terugklapte. Het nadeel van deze bindingen was dat de schoen enkel aan de voorzijde met 1 asje in de binding zat.

Salomon kwam met ‘de oplossing' in de vorm van de Pilot binding. Het grote voordeel is dat de schoen niet alleen met de neus vast zit in de binding maar ook onder de bal van de voet. Dit geeft een veel stabieler gevoel dan een enkel-assig klapsysteem. Het nadeel echter is dat de schaats met dit systeem minder goed terugklapt na de afzet. Een oplossing werd gevonden door een elastiek achterop de schaats te monteren. MenM heeft nu echter ‘de oplossing' gevonden: de Wiperboard! Terugklappen niet met een simpel elastiekje maar met 2 trekveren zoals een normale klapschaats. Een geheel eigengeïntegreerd bindingsysteem passend onder alle 2-assige Salomonschoenen. Ondanks het opgebouwde klapmechanisme is de Wiperboard met een hoogte van 51mm slechts 6mm hoger dan de reeds bestaande modellen van MenM-iceskate.

Scharnierpunt
Bij een Salomon pilotbinding scharniert de schaats helemaal aan de punt van de schoen over het voorste asje, dit is bij het bochtenwerk niet echt comfortabel. Bij de Wiperboard is er sprake van een echt scharnierpunt met2 naaldlagers. Dit punt ligt 1cm verder naar de bal van de voet, eigenlijk tussen de normale klapper en de Salomonbinding in. Het voordeel hiervan is dat het schaatsen in de bochten wat gemakkelijker gaat. De punt van de nieuwe schaats is een centimeter korter dan andere MenM-modellen met de binding in de achterste stand.

In- en uitklikken
Het in- en uitklikken gaat evenals bij de Salomonbinding erg gemakkelijk. Vooral het inklikken is eenvoudig. Het voorste pennetje erin haken en vervolgens met de bal van je voet naar beneden drukken. Een palletje schiet over het tweede asje en hup schaatsen maar! Door middel van het inknijpen (als een wasknijper) van twee vleugeltjes ontgrendel je het tweede asje en pak je zonder problemen de schaats onder de schoen vandaan.

Mes
Omdat de Wiperboard het neusje van de zalm is op het gebied van de langlaufschaatsen, is het glijstaal eveneens van topkwaliteit, namelijk het harde PM-staal. En dan niet alleen het onderste laagje maar het gehele mes is hard. De kwaliteit van het PM-staal is dusdanig dat de kans op breuken tijdens het schaatsen op natuurijs uiterst klein is.

Maten schoenen:

5 38
5,5 38 2/3
6 39 1/3
6,5 40
7 40 2/3
7,5 41 1/3

Lengte maten schaatszijzer:
Lichaamslengte Ijzerlengte

160-170 M
170-180 L
180- XL

VERZENDKOSTEN: € 5,99
GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN € 125,-

(bij verzending via Pakketdienst tot 10 kg)*

Levertijd: 2-4 werkdagen

*) Voor grotere pakketverzendingen en bijzondere (buitenland) bestemmingen kunnen afwijkende tarieven en levertermijnen gelden. Deze staan vermeld bij de artikelen.

Kijk hier voor de ruilen-retourneren procedure

Waar is ons bedrijf gevestigd?
Drentse Poort 7

Nieuw Buinen (Stadskanaal)
+31 (0) 599-613946
info@tevelde.nl

Schaatsen slijpen

Schaatsen slijpen

 

Easy Gliders €  7,50
Kunstschaatsen € 10,00
Noren ronding + slijpen € 12,50
IJshockey schaatsen € 10,00